T-Mobile experience centre

June 2020 | teamwork with Michal Vrba and Daniel Kovalik | T-mobile experience center competition submission

A submission in the T-mobile “design hackathon” workshop within 48 hours. The task was to design a concept of an experience centre, which could host a wide range of events. Workshops, lectures, discussion panels, gaming tournaments, sometimes maybe even gala evenings for the occasion of introducing a new product and even more. But also a place that anybody can come to, try out new tech gadgets, sit for a while of work or just sit for a coffee. A place where youngsters, as well as seniors, can feel comfortable and welcomed. The room was exact, ca 800 square metres, placed in the shopping centre. Budget unlimited.

As part of the instructions, there was stated a visual style including a “fluid magenta substance”. Permanently changing its shape to reflect the diversity of this place.

To stand out of a line of other boutiques there is an organically curved entrance, that “sucks in” the space of the hall. It makes use of a rear projection on a glass surface, so the displayed information can be continuously changing depending on the current and future events. On the left side of the entrance, there is a huge glass box of heavy ice fog, which is rolled around by fans and coloured by led lighting. It creates a relaxing element to watch which stands out and naturally attracts attention. The main colour is magenta, but the tinting reflects the program and the speed of the movement reflects a number of visitors. Also, a product can be hanged inside which is then emerging and disappearing in the fog by turns.

The main area in a basic arrangement. Can be easily transformed into a We use lightweight modular furniture so visitors can easily move it around and create compositions that suit them best. On the right, there is a large projection screen.

The calm coffee area by the bar with a gaming zone in the background. Furniture is lightweight, placed irregularly, chairs can be joined one next to each another to make an auditorium. Gaming zone is boxed by soft felt surfaces to absorb noise.

The windows towards a rush street are left clear, but we use a rear-projection to display a current or future program and to display an animation of the fluidum. The colour tint and speed of the movement again reflects the current program and number of visitors. The projection also can be used to control the transparency of windows – for example during preparings for a bigger event it can get completely opaque and display an invitation for that even.

%d bloggers like this: